gluténmentes palacsinta, hajdinalisztes palacsinta

A gluténallergiásoknak és a gluténérzékenyeknek sem kell lemondani a palacsintáról. Hajdinalisztből ugyanolyan könnyen és egyszerűen készíthetsz éppoly finom és vékony palacsintát, mint az eredeti. A hajdinapalacsinta szuper, próbáld ki!

Hajdinapalacsinta hozzávalói:

Hajdinapalacsinta elkészítése:

  • A vajat olvaszd meg.
  • A hajdinalisztet szitáld bele egy keverőtálba, így elkerülheted, hogy csomós legyen a tészta. Add hozzá a csipet sót, keverd bele a 2 db egész tojást és amennyire csak lehet keverd egyneművé, csomómentesre.
  • A tejet fél dl-enként öntsd hozzá és közben mindig jól keverd egyneművé a tésztát, így továbbra sem lesz csomós.
  • Végül add hozzá a vajat és sütés előtt kb. fél órát pihentesd a palacsinta kikevert tésztáját.
  • A palacsintasütőbe minden darab palacsinta kisütése előtt tegyél egy teáskanálnyi zsiradékot és süsd át a palacsinta mindkét oldalát úgy, ahogy a hagyományos palacsintánál teszed.
  • Gluténmentes pudinggal, túrókrémmel, lekvárral, krémmézzel, fahéjjal stb. töltsd meg a hajdinapalacsintákat, majd tekerd fel.
  • A fenti adagból 10 db normál méretű hajdinapalacsinta készíthető.

Jó étvágyat!

További gluténmentes palacsintareceptek és gofrireceptek:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük