Egyben sült tarja zöldségekkel mártással

Egy adag finom sertéstarja sok-sok zöldség, némi alma,, kevés munka és egy finom, tápláló étel az eredmény: egyben sült tarja zöldségekkel, mártással.

Egyben sült tarja hozzávalói:

Sült tarja elkészítése:

  • A tarja minden oldalát alaposan sózd és borsozd be.
  • A sárgarépát és a pasztinákot pucold meg és ha túl nagyok vágd fel őket kisebb darabokra, hogy könnyebben-jobban átpuhuljanak. A lila hagymákat pucold meg és negyedeld el őket, a megpucolt fokhagymagerezdek ha túl nagyok vágd őket félbe.
  • Az össze zöldséget tedd egy tepsibe, szórd meg sóval, borssal, az összetört babérlevelekkel és a rozmaringgal. Fektesd a tarját a zöldségekre, majd öntsd rá az alaplevet. Takard le az egészet alufóliával.
  • 160 fokra előmelegített sütőben süsd kb. 2 órán át.
  • 2 óra múlva a fólia alatt szétfőtt zöldségeket (lilahagyma, fokhagyma és néhány répa, pasztinák) és az almát vedd ki egy lábosba, add hozzá a 2 dl vörösbort, a mustár és főzd össze néhány perc alatt, majd turmixold össze.
  • Közben a tarját az egészben maradt zöldségekkel tedd vissza fólia nélkül 200 fokra és süsd addig, míg a hús szépen át nem sül, meg nem pirul.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük