gluténmentes csokis pöffeteg keksz

Egyszerűen elkészíthető, egy jól záródó sütis dobozban akár hetekig is eláll, bár nem sok esélye van rá, mert hamar elfogy: gluténmentes csokis pöffeteg keksz.

Pöffeteg keksz hozzávalói:

Gluténmentes csokis pöffeteg keksz elkészítése:

  • Vízgőz felett olvaszd meg az étcsokoládét. Míg teljesen felolvad add hozzá a narancs reszelt héját, a vajat és az 1 csomag vaníliás cukrot. Fontos, hogy ez edény alja, amiben a csoki van ne érjen bele a forró vízbe!
  • Egy másik tálban keverd össze a száraz hozzávalókat. A Schär Mix C Patisserie lisztkeveréket, a porcukrot, a kakaóport, a gluténmentes sütőport és a csipet sót.
  • A lisztes keveréket dolgozd bele a csokis masszába, majd tedd be 1-2 órára a hűtőbe.
  • Ha a tészta áthűlt teáskanál segítségével formázz a tésztából közel azonos méretű, kb. diónagyságú golyókat. A golyókat forgasd bele porcukorba, majd sorakoztasd őket sütőpapírral borított tepsikre. Hagyj elég helyet a kekszek között, hiszen sülés közben nőni fognak.
  • 180 fokra előmelegített sütőben 12-14 perc alatt átsülnek a gluténmentes csokis pöffeteg kekszek. Ha kivetted a sütőből, hagyd, hogy a tepsin hűljenek ki.

1 hozzászólás

  1. Nagyon finom lett, imádták a gyerekek. Köszönöm a receptet!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük