babos-csülkös káposzta

Nem tudod mihez kezdj a húsvéti füstölt-főtt csülök maradékával? A megoldás tálcán kínálja magát: babos-csülkös káposzta. Mindenki imádni fogja!

Babos-csülkös káposzta hozzávalói:

Babos-csülkös káposzta elkészítése:

  • A vöröshagymát és a fokhagymát pucold meg, aprítsd fel és a zsíron dinszteld meg. Add hozzá a pirospaprikát, majd a kis darabokra vágott csülköt.
  • Ha szárazbabbal készíted az ételt, akkor az most tedd bele, majd önts rá annyi vizet, amennyi ellepi. Tedd bele a babérlevelet, a borsot és a köményt is. Sózni nem kell, mert elvileg a csülök és a savanyú káposzta elég sóssá teszi az ételt.
  • Fedő alatt főzd a babos csülköt kb. 1 órán át, míg a bab félig megpuhul, akkor tedd rá a savanyú káposztát és főzd addig az ételt, míg a bab meg nem puhul. A káposztát megmoshatod részben vagy egészben, mindez ízlés kérdése, ki mennyire savanyúan szereti.
  • Ha előfőzött konzerv babbal főzöl, akkor a pirospaprikás csülökre tedd rá a konzerv babot, majd a fűszereket – babérlevél, bors kömény – és a savanyú káposztát is. Fedő alatt takarékon főzd kb. 1 órán át.
  • Ha a bab átfőtt, megpuhult, opcionálisan tehetsz tejfölt is a csülkös-babos káposztába, Ez is ízlés kérdés, ki hogyan szereti. A tejfölt keverd el a káposztás főzőlével majd öntsd rá a még rotyogó ételre és néhány perc alatt főzd bele a tejfölt. Kóstold meg és ha szükségét érzed sózd.
  • Tálaláskor is kanalazhatsz tejfölt a csülkös-babos káposztára.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük