vajbab főzelék konzervből habarással

Vajbab főzelék konzervből habarással

Villámgyorsan elkészíthető finom és tápláló főzelék, ami számos feltéttel tálalható, fogyasztható: vajbab főzelék konzervből habarással.

Vajbab főzelék hozzávalói 2 fő részére:

Vajbab főzelék elkészítése konzervből habarással:

  • A konzerv vajbabról öntsd le a benne lévő levet és mosd át. Ha van benne 1-2 hosszabb darab vágd őket kisebbekre. Ezután tedd fel a 6 dl vízben főni.
  • A főzőlébe tedd bele a feldarabolt fokhagymát, a babérlevelet, az almaecetet és sót.
  • Közben készítsd el a habarást. A tejfölbe keverd bele rizslisztet és a pirospaprikát, majd dolgozd el alaposan, hogy csomómentes legyen.
  • Ha a vajbab már majdnem puha, habard be a rizslisztes tejföllel. Szórd bele a szárított majoránnát és ízlés szerint egy kis őrölt borsot.
  • Főzd addig, míg a vajbabok teljesen át nem főnek, meg nem puhulnak. Közben a tejfölös habarás is kellően besűríti a zöldbabfőzeléket.
  • Ha kissé meghűlt az étel kóstold meg és ha szükséges sózd.

További gluténmentes főzelékek receptjei:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük