kolbászos csicseriborsóleves

Némi zöldség, kis kolbász, egy jó adag csicseriborsó és a magyar konyha népszerű fűszerei és már készülhet is a kolbászos csicseriborsóleves.

Kolbászos csicseriborsóleves hozzávalói:

Csicseriborsóleves elkészítése:

  • A megpucolt és felaprított vöröshagymát egy kevés olajon kezd el megdinsztelni.
  • Ha már üveges add hozzá a felkarikázott füstölt kolbászt.
  • Ezután add hozzá a megpucolt és felkarikázott sárgarépát és petrezselyemgyökeret.
  • Öntsd fel kb. 1 liter vízzel, sózd, borsozd, add hozzá a mézet, a majoránnát és a köményt.
  • A konzerves csicseriborsóról öntsd le a levet és mosd át.
  • Közben pucold és kockázd fel a burgonyát is.
  • Ha a sárgarépa- és petrezselyemkarikák már kezdenek puhulni és fel-felbukkannak a leves felszínén, add hozzá a csicseriborsót és a felkockázott krumplit.
  • Az egészet főzd addig, amíg a zöldségek megpuhulnak.
  • Ha szükséges sózd és fűszerezd.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük