Némi zöldség, kis kolbász, egy jó adag csicseriborsó és a magyar konyha népszerű fűszerei és már készülhet is a kolbászos csicseriborsóleves.
Kolbászos csicseriborsóleves hozzávalói:
- 2 konzerv csicseriborsó (480 g)
- 10 dkg füstölt kolbász
- 2 db sárgarépa
- 1 db petrezselyemgyökér
- 2 db közepes burgonya
- 1 db lila hagyma
- étolaj
- só ízlés szerint
- 1 csipet őrölt bors
- fél kávéskanál szárított, morzsolt majoránna
- 1 csipet őrölt kömény
- 1 teáskanál méz
Csicseriborsóleves elkészítése:
- A megpucolt és felaprított vöröshagymát egy kevés olajon kezd el megdinsztelni.
- Ha már üveges add hozzá a felkarikázott füstölt kolbászt.
- Ezután add hozzá a megpucolt és felkarikázott sárgarépát és petrezselyemgyökeret.
- Öntsd fel kb. 1 liter vízzel, sózd, borsozd, add hozzá a mézet, a majoránnát és a köményt.
- A konzerves csicseriborsóról öntsd le a levet és mosd át.
- Közben pucold és kockázd fel a burgonyát is.
- Ha a sárgarépa- és petrezselyemkarikák már kezdenek puhulni és fel-felbukkannak a leves felszínén, add hozzá a csicseriborsót és a felkockázott krumplit.
- Az egészet főzd addig, amíg a zöldségek megpuhulnak.
- Ha szükséges sózd és fűszerezd.
Igen-igen tápláló leves, nem is igen kell utána második fogás. Ja és nagyon finom!