gluténmentes zserbó

Sokak számára a karácsony elképzelhetetlen zserbó nélkül. Szerencsére ez a gluténmentes zserbó ugyanolyan finom, mint az eredeti!

Gluténmentes zserbó hozzávalói:

Zserbó elkészítése:

  • A rizslisztebe szitáld bele az Enjoy free lisztkeveréket és a gluténmentes sütőport, majd add hozzá kisebb kockákra szelve a vajat és morzsold össze a liszttel.
  • Ezután add hozzá a porcukrot és a tojást, dolgozd össze a tésztát, majd adj még hozzá annyi tejfölt hogy rugalmas, könnyen gyúrható tésztát kapj. Ezután tedd be a hűtőbe kb. 30 percre pihenni.
  • Egy kb. 25 x 35 cm-es tepsit bélelj ki sütőpapírral.
  • A darált diót keverd össze a 20 dkg porcukorral.
  • A pihentetés után mérd le a tésztát és oszd 4 egyenlő súlyú részre.
  • Lisztezett felületen nyújtsd vékonyra az első tésztadarabot. A formája és nagysága akkora legyen, mint az előkészített tepsi. Sodrófa segítségével vagy összehajtogatva-kihajtogatva fektesd a kinyújtott tésztát a tepsibe, majd a kend meg a felületét bőségesen sárgabaracklekvárral és szórd meg a cukros-dió egyharmadával.
  • Majd nyújtsd ki a második tészta darabot és kend meg lekvárral, szórd meg dióval. Ugyanezt ismételd meg még egyszer a 3. tésztadarabbal, végül a 4. tésztalapot csak fektesd a rakás tetejére és szurkáld meg késsel a tésztát.
  • 180 fokra előmelegített sütőben 35-40 perc alatt átsül a zserbó.
  • Ha a sütemény megsült vedd ki és hagyd, hogy a tepsiben langyosra hűljön. Ezután fordítsd át a zserbót egy tálcára és vedd le a tetejéről a sütőpapírt. Hagyd teljesen kihűlni.
  • A csokimázhoz gőz felett olvaszd meg az étcsokoládé az 5 dkg vajjal. Ha már egyenletesen folyékony csurgasd rá a teljesen kihűlt sütemény tetejére és egyengesd el.
  • A gluténmentes zserbót hűvös helyen tárold tálalásig. A zserbónak jót tesz, ha fogyasztás előtt 1 nappal elkészül és van ideje összeérnie az ízeknek.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük