Próbáld ki ezt a sajtos-túró ropogtatni valót és seperd be az elismeréseket. Mindenki imádni fogja: túrós-sajtos gluténmentes sós rúd.
Túrós-sajtos rúd hozzávalói:
- 25 dkg rizsliszt
- 25 dkg Enjoy free gluténmentes lisztkeverék
- 45 dkg szoba hőmérsékletű vaj vagy margarin
- 10 dkg reszelt trappista sajt
- 50 dkg túró
- 30 g friss élesztő
- só ízlés szerint
- 2 db nagyobb tojás
- 2 teáskanál szárított, morzsolt kakukkfű
- lenmag, szezámmag, mák, dió, köménymag a tetejére
Túrós-sajtos gluténmentes sós rúd elkészítése:
- Egy nagy tálba tedd a hozzávalókat, jól dolgozd össze őket, gyúrd egy nagy bucivá majd takard le és 45-60 percre tedd be a hűtőbe pihenni.
- A lehűlt tésztát rizsliszttel megszórt felületen nyújtsd ki kb. 1 cm vastagra és csíkozd fel a tésztát kb. 2 x 8-10 cmes csíkokra.
- A 2. tojást verd fel kissé villával és a tészta felületét kend vele. Ezután szórd meg a csíkokat tetszőlegesen magokkal (lenmag, szezámmag, köménymag stb.) és helyezd a sós rudakat tepsire, sütőlemezre. Ez a mennyiségű tészta 3 sütőlemeznyi rudat ad ki.
- 180 fokra előmelegített sütőben kb. 16 perc alatt átsül a tészta.