gluténmentes receptek, gluténmentes túrós pogácsa rizsliszttel

Gluténmentes túrós pogácsa

Akár délutáni csipegetni valónak, akár az ebédre készült leves, gulyás mellé harapnivalónak is tökéletes: gluténmentes túrós pogácsa.

Rizslisztes túrós pogácsa hozzávalói:

Gluténmentes túrós pogácsa elkészítése:

  • A tej felébe tedd bele a kristálycukrot, egy kissé langyosítsd meg, majd morzsold bele a friss élesztőt és tedd félre 5 percre, hogy felfusson.
  • A tej másik felébe keverd bele az útifűmaghéjat.
  • A rizslisztet dolgozd össze a túróval, a zsírral, a sóval és 2 db egész tojással. Add hozzá a tejben felfuttatott élesztőt,a tejes útifűmaghéjat és a kis pohár tejfölt. Az egészet dolgozd jól össze. Ha szükséges adj még hozzá sót.
  • Tedd félre pihenni a tésztát minimum 1 órára.
  • Ha a tészta megkelt deszkán nyújtsd ki kb. 2 cm vastagságúra, késsel csíkozd meg a tészta felületét és kis pogácsakiszúróval szaggasd ki a pogácsákat. Ezeket tedd sütőpapírral borított sütőlapra.
  • Egy db tojást verj fel és kend meg vele a pogácsák tetejét. A gluténmentes túrós pogácsák tetejét megszórhatod őrölt köménnyel, sajttal, szezám- vagy lenmaggal is, de simán szórás nélkül is finomak lesznek.
  • 180 fokra előmelegített sütőben kb. 15-20 perc alatt megsülnek a túrós pogácsák.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük