Túrós-ribizlis gluténmentes süti

Egyszerűen és gyorsan elkészíthető fincsi gluténmentes sütemény magas fehérjetartalommal: túrós-ribizlis gluténmentes süti.

Ribizlis süti hozzávalói:

Túrós-ribizlis gluténmentes süti elkészítése:

  • A ribizlit mosd meg, szemezd le és csepegtesd le.
  • A tojásokat válaszd ketté és a fehérjékből verj kemény habot.
  • A tojások sárgáját keverd habosra a kristálycukorral és a vaníliás cukorral, majd keverd bele az étolajat, a joghurtot és a túrót.
  • A lisztbe szitáld bele a gluténmentes sütőport és add hozzá a sót.
  • A cukros masszába keverd bele a tojáshab felér, majd a sütőporos liszt felét, majd a hab másik felét és a liszt másik felét.
  • Végül add hozzá a ribizliszemeket a masszához. Óvatosan forgasd bele, hogy ne törjön össze.
  • Vajjal kikent, liszttel megszórd tortaformába öntsd a túrós masszát és a tetejét simítsd el.
  • 180 fokra előmelegített sütőben kb. 40 perc alatt sül meg ez a túrós-ribizlis gluténmentes süti. Mielőtt kivennéd a sütőből végezz tűpróbát.
  • A formában hagyd kihűlni.
  • Tálalás előtt meg is szórhatod porcukorral, de anélkül is nagyon finom.

További ribizlis gluténmentes receptek:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük