padlizsános receptek, gluténmentes konyha

Paradicsommal és padlizsánnal sült csirkecombok

Egy könnyű, de mégis laktató ételre vágysz, amivel nem kell sokat pepecselni? Azért legyen egészséges és finom is. Íme egy remek megoldás: némi csirkehússal és üde nyári zöldségekkel: paradicsommal és padlizsánnal sült csirkecombok.

Paradicsommal és padlizsánnal sült csirkecombok hozzávalói:

Paradicsomos-padlizsános sült csirkecombok elkészítése:

  • A csirkecombokat szórd meg sóval és borssal, illetve a fokhagymát pucold meg, zúzd össze és azt is kend rá a húsokra. Majd tedd félre a csirkecombokat.
  • A padlizsánokat és a paradicsomokat mosd meg. A padlizsánt vágd fel kb. 2×2 cm-es kockákra, a paradicsomokat pedig valamivel nagyobb darabokra.
  • Száraz serpenyőben pirítsd meg a padlizsánkockákat, ha kell több adagban. Majd add hozzá a feldarabolt paradicsomot is és néhány perc alatt melegítsd össze a zöldségeket. Sózd és borsozd.
  • Egy hőálló tálat kenj meg vékonyan olívaolajjal, majd fektesd bele a befűszerezett csirkecombokat és kanalazd a combok közé a zöldségragut. Alufóliával takard le az ételt.
  • 180 fokra előmelegített sütőben süsd 1 órán át, majd vedd le az alufóliát és pirítsd meg a zöldségragus csirkecombos étel tetejét.
  • Magában köret nélkül is fogyasztható, de tálalható mellé rizs, polenta, quinoa, különböző krumpli köretek.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük