Gombával és tojással töltött cukkini

Gombával és tojással töltött cukkini

Itt a cukkiniszezon, de Te unod már a szokásos rántott cukkinit és a jól bevált darált hússal töltött cukkinit? Íme egy tuti recept: gombával és tojással töltött cukkini. Ízletes, tápláló, egyszerűen és könnyen elkészíthető. Készítsd el és seperd be az elismeréseket!

Töltött cukkini hozzávalói:

Töltött cukkini elkészítése gombával és tojással:

  • A cukkiniket mosd meg, vágd hosszában ketté és kanál segítségével távolítsd el a cukkini magos részét.
  • Egy nagy serpenyőben némi zsiradékon süsd meg a cukkinidarabok mindkét oldalát 2-2 perc alatt. Ezután tedd kicsit félre és készítsd el a tölteléket.
  • Némi zsiradékon kissé süsd át a gombát.
  • A tojásokat aprítsd fel és keverd hozzá a gombához. Keverd bele a mustárt és sózd ízlés szerint.
  • A tojásos-gombás keverékkel töltsd meg a cukkinifeleket. A mártás tetejére kend rá a tejfölt, majd szórd meg a reszelt sajttal.
  • A sütőedény aljára tegyél kevés zsiradékot. 180 fokra előmelegített sütőbe kb. 25-30 perc alatt süsd át a gombával és tojással töltött cukkini csónakokat.
Gombával és tojással töltött cukkini

További gluténmentes cukkinis receptek:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük