könnyű vacsora, cukkinis receptek, gluténmentes étel

Sütőben sült cukkinicsíkok parmezánnal

Köretként húsok vagy grillsajt mellé, könnyű vacsoraként, délutáni ropogtatni valóként is remek. Mi lehet ez? Sütőben sült cukkinicsíkok parmezánnal.

Sütőben sült cukkinicsíkok parmezánnal hozzávalói:

Sütőben sült cukkinicsíkok elkészítése:

  • Mosd meg a cukkinit, vágd le a két végét, vágd nem túl hosszú kb. 10-12 cm-es darabokra.
  • Negyedeld el a cukkinihasábokat, vágd ki a magokat és a puha középső részét.
  • A negyedeket még mérettől függően vágd kettő-három részre, így könnyebben átsül.
  • Sózd le a cukkinidarabokat és 10 perc után törölgesd le a nedvességet róluk.
  • Fektesd a cukkinidarabokat sütőpapírral borított tepsibe és ízlés szerint fűszerezd őket. Használhatsz sót, borsot, zöldfűszereket, fokhagymát, bármit, ami kéznél van és szeretitek.
  • Ezután reszelj a tetejére parmezánt vagy más karakteres ízű sajtot.
  • 180 fokon kb. 15 perc alatt süsd meg.
  • Fogyasztható köretként, magában is, de még finomabb, ha valamilyen mártással (fehérboros-citromos mártás, metélőhagyma mártás, tartármártás)  tálalod.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük