Az alma és a dió mindig jó páros, sok finom és tápláló étel, sütemény készíthető felhasználásukkal. Próbáld ki ezt is: almás-diós bögrés muffin gluténmentesen.

Almás-diós muffin hozzávalói:

Az alábbi mennyiségekből 24 db pici vagy 12 db nagy muffin készülhet.

Almás-diós bögrés muffin elkészítése:

  • Keverd össze a muffin száraz hozzávalóit: a Miklós gluténmentes univerzális lisztkeveréket, a darált dióval, a fahéjjal, a gluténmentes sütőporral, a vaníliás cukorral és 1 csipet sóval.
  • A tojásokat üsd fel és keverd habosra, majd add hozzá az olvasztott vajat és a mézet és keverd össze alaposan.
  • Az almákat negyedeld fel, hámozd meg, távolítsd el a csumáját és reszeld le.
  • Keverd bele a száraz hozzávalók keverékét a nedves alapanyagok elegyébe, majd add hozzá a reszelt almát is.
  • Kóstold meg a tésztát és ha szükséges adj még hozzá mézet. Az alma édességétől nagyban függ, hogy mennyire lesz édes a muffin.
  • Kanalazd az almás-diós muffin tésztját a muffinsütőbe és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt süsd meg a gluténmentes muffinokat. Mielőtt kiveszed a sütőből végezz tűpróbát.

További gluténmentes receptek almával:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük