gluténmentes almás pite schär liszttel

Egy finom, omlós tésztás almás pitére vágysz, de gluténérzékeny vagy? Süsd meg: gluténmentes almás pite Schär Mix C Patisserie liszttel.

Gluténmentes almás pite hozzávalói:

Gluténmentes almás pite elkészítése Schär Mix C Patisserie liszttel:

  • Mérd ki a lisztkeveréket majd szeleteld bele a 25 dkg vajat és morzsold össze kézzel.
  • Add a lisztes vajas morzsalékhoz a csipet sót, a porcukrot, a 2 db tojás sárgáját és annyi tejfölt, amennyit felvesz ahhoz, hogy jól kezelhető tésztát kapj.
  • Ha a tészta összeállt, csomagold be folpackba és tedd be a hűtőbe minimum 30 percre pihenni. Közben készítsd el a dinsztelt almatölteléket.
  • A megpucolt, lereszelt almát tedd egy lábasba, add hozzá a 15 dkg kristálycukrot és az őrölt fahéjat és dinszteld meg az almát. 15-20 perc alatt elkészül, majd vedd le a tűzről és hagyd hűlni.
  • Ha a tészta pihent vedd ki a hűtőből és gluténmentes liszttel megszórt deszkán nyújtsd ki kb. 1 cm vastagságúra. A tészta felső felét is szórd meg liszttel.
  • Ha kinyújtottad a tésztát, tedd rá a tepsit és vágd körbe a tepsi mentén a tésztát. A felesleges részeket rakd félre. A tepsinyi tésztát pedig óvatosan sodord fel a sodrófára és a sodrófa segítségével terítsd bele a tepsibe.
  • A durvára tört diót szórd egyenletesen a tészta tetejére, a dinsztelt almát pedig kanalazd a dióra és símitsd el.
  • A félretett tésztát gyúrd össze, sodord ki ismét 1 cm vastagságúra.
  • A pite tetejét kedved szerint fedd be a tésztával.
    Felcsíkozhatod a tésztát, ráreszelheted a süti tetejére vagy süteményszaggatóval kiszúrhatsz tésztadarabokat és azzal fedheted le az almás pite tetejét.
  • Verj fel egy tojást és a felső tésztaréteg tetejét kend meg vele.
  • 180 fokra előmelegített sütőbe tedd a pitét és kb. 30 perc alatt süsd meg.
Gluténmentes almás pite Schär Mix C liszttel

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük