gluténmentes sütemény, gluténmentes desszert

Rostban és fehérjében gazdag gluténmentes almás-túrós muffin. Izgalmas ugye? Ráadásul gyorsan el is készíthető. Próbáld ki még ma!

Almás-túrós gluténmentes muffin hozzávalói:

Gluténmentes almás-túrós muffin elkészítése:

  • Az almákat hámozd meg és reszeld le (nagylyukú reszelőn is tökéletes lesz) vagy vágd nagyon apró darabokra.
  • Keverd össze a száraz hozzávalókat. A rizslisztbe keverd bele a gluténmentes sütőport, a vaníliás cukrot, a sót és a kristálycukrot.
  • Dolgozd össze a nedves alapanyagokat is. Az egész tojásokat géppel verd habosra, majd keverd össze a langyos vajjal, végül keverd bele a túrót is.
  • A tojásos masszába 2-3 részletben keverd hozzá a rizslisztes keveréket.
  • Végül keverd bele a tésztába az almát.
  • A muffinsütőt mélyedéseit kend ki olajjal és kanalazd bele a tésztát.
  • 180 fokos sütőben hőkeveréssel kb. 20 perc alatt átsül.

További gluténmentes muffin receptek:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük