vargányás borjúragu

Van élet a borjúpörköltön és a borjúpaprikáson túl is! Íme egy remek recept, hogy valami más készüljön most a finom borjúhúsból: vargányás borjúragu.

Borjúragu hozzávalói:

Vargányás borjúragu elkészítése:

  • A szárított vargányát áztasd be.
  • A felaprított vöröshagymát kezd el dinsztelni a zsiradékon. Ha már üveges add hozzá a zúzott fokhagymát, de vigyázz, hogy ne égjen meg, mert akkor keserű lesz.
  • Tedd a hagymára a felkockázott borjúhúst, majd sózd és borsozd. Kb. 5 percig dinszteld a húst a hagymán.
  • Szórd a húsra egyenletesen a rizslisztet, forgasd át, majd öntsd rá a húsleves alaplevet és a bort és ismét jól keverd össze.
  • Fedő alatt főzd majdnem puhára a húst. Kuktában ez kb. 30 perc. Majd add hozzá a beáztatott, lecsepegtetett vargányát, a kakukkfüvet és főzd készre a vargányás borjúragut.
  • Tálalás előtt kóstold meg, ha szükséges sózd és borsozd.
  • A gombás borjúraguhoz remek köret a gluténmentes galuska vagy tarhonya, bármilyen rizsköret, de sokféle krumpliköret is kiváló hozzá.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük