diétás kapros cukkinifőzelék

Diétás kapros cukkinifőzelék

Nem kell hozzá habarás, sem rántás, így gluténmentes és még diétás is ez a finom és tápláló kapros cukkinifőzelék.

Kapros cukkinifőzelék hozzávalói:

Cukkinifőzelék elkészítése:

  • A vöröshagymát pucold meg, aprítsd fel, a kaprot mosd meg és aprítsd fel.
  • A vajat olvaszd meg és a felaprított vöröshagymát párold benne üvegesre, majd add hozzá a pirospaprikát és a kapor felét, 2 percig kis lángon kevergesd.
  • Add hozzá a gyalult cukkinit, a tejet és a vizet.
  • Sózd és borsozd ízlés szerint, keverd jól össze, majd letakarva kb. 15-20 percig párold.
  • Vegyél ki 2 merőkanál főzeléket és turmixold össze, majd öntsd vissza az edénybe és keverd el alaposan.
  • Add hozzá a főzelékhez a maradék kaprot, további 2 perc főzés után már kész is a kapros cukkinifőzelék. Kóstold meg és ha szükséges sózd és borsozd.
  • A kapros cukkinifőzelék magában is finom és fogyasztható, de célszerű pörkölttel, fasírttal, sült kolbászdarabokkal, natúr hússzelettel tálalni.

További gluténmentes főzelékek receptjei:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük