gluténmentes köret, gm krokett, sajtos burgoonyakrokett

Gluténmentes sajtos burgonyakrokett

Szereted a krumplival készített köreteket, de újítanál valamit, ami ráadásul gluténmentes is? Ezt próbáld ki: gluténmentes sajtos burgonyakrokett.

Gluténmentes sajtos burgonyakrokett hozzávalói:

Gluténmentes sajtos krokett elkészítése:

  • A krumplit hámozd meg, mosd meg, kockázd fel és főzd puhára.
  • Ha kihűlt a krumpli, törd össze alaposan, majd add hozzá a reszelt sajtot, a 2 db tojássárgáját, sót és a rizslisztet.
  • Alaposan dolgozd össze az alapanyagokat. Ha szükséges sózd meg. A burgonya típusától függően még szükség lehet némi rizslisztre, hogy a burgonyás tészta jól formázható állagú legyen.
  • Gyúrj kb. 5 cm hosszú és 2 cm átmérőjű hengereket.
  • A kroketteket forgasd meg gluténmentes morzsában, majd forró olajban süsd ki a kroketteket.

Ezek is érdekelhetnek:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük