gyömbéres-csokis gluténmentes keksz

Nem is sós, nem is édes, de finom, csokis és gluténmentes. Egyszerűen és gyorsan elkészíthető. Gyömbéres-csokis gluténmentes keksz.

Gyömbéres-csokis keksz hozzávalói:

Gyömbéres-csokis gluténmentes keksz elkészítése:

  • Az útifűmaghéjat keverd el 1 dl vízzel, majd tedd félre, hogy megszívja magát.
  • A rizslisztbe szitáld bele az Enjoy free lisztkeveréket, add hozzá a csipet sót, az őrölt gyömbért, a vaníliás cukrot, a nyírfacukrot, a csokicseppet és keverd össze.
  • Ezután kis darabokban add hozzá a puha vajat és vizes útifűmaghéjat és dolgozd össze a masszát.
  • Jól gyúrható, könnyen formázható tésztát kell kapj. Ezt tedd be a hűtőbe egy fél órára pihenni.
  • A pihentetés után lisztezett felületen sodord kb. fél cm vastagságúra a a keksztésztát. Szaggasd ki a kekszeket, majd a maradékot gyúrd össze, sodord ki és szaggasd ki. Ismételd ezt addig, ameddig a tészta tart.
  • Sütőpapírral bélelt sütőlemezre fektesd a kekszeket.
  • 180 fokra előmelegített sütőben kb. 12 perc alatt megsülnek a kekszek. De mielőtt kivennéd vegyél ki egyet, törd ketté és nézd meg, hogy átsült-e. Minden sütő más!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük