tyúkgombaleves, szegfűgombaleves, csibegombaleves

Egyszerű tyúkgomba leves

Nem kell mindig bonyolult sok alapanyagos leveseket készíteni, pláne nem, ha valami jófajta alapanyagból készül! Ilyen pl. az egyszerű tyúkgomba leves is.

Egyszerű tyúkgomba leves hozzávalói:

Egyszerű tyúkgomba leves elkészítése:

  • A tyúkgombát tisztítsd meg, alaposan mosd át és ha vannak benne nagyobb darabok, azokat vágd ketté.
    Ha fagyasztott gombával dolgozol, nem kell a főzés előtt sokkal korábban kivenni a fagyasztóból.
  • A zsiradékot kezd el melegíteni, add hozzá a rizslisztet és készíts egy világosbarna színű rántást.
  • Ha a rántás elkészült öntsd rá 1 dl vizet, majd alacsony hőn kavard egyneművé. Ezt a műveletet még kétszer ismételd meg, majd add hozzá a rántáshoz a pirospaprikát, de vigyázz, hogy ne legyen túl forró a rántás, hogy ne égjen meg a paprika.
  • Tedd az edénybe a gombát is.Keverd össze a rántással, majd önts rá annyi vizet, ami bőven ellepi.
  • Sózd meg a gombalevest, majd add hozzá a tárkonyt, a majoránnát és a fehérbort.
  • Főzd a levest kb. percig (ennyi idő alatt a gombák még nem főnek meg), majd add hozzá a gluténmentes levestésztát is és főzd készre a gombalevest. Ha a gombák feljönnek a leves tetejére és a tészta is szinte teljesen puha, vedd le a tűzről.
  • Ha szükséges sózd még meg a levest.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük