gluténmentes leves, minestrone leves

Sok-sok egészséges zöldség, egy kis parmezán, néhány zöldfűszer és már készül is a tápláló és finom gluténmentes minestrone leves.

Gluténmentes minestrone leves hozzávalói:

Gluténmentes minestrone leves elkészítése:

  • A vöröshagymát pucolt meg és vágd apró kockákra, majd az olívaolajon kezd el fonnyasztani.
  • A sárgarépákat pucold meg és karikázd fel, ha vastag az átmérőjük, akkor a karikákat meg is felezheted vagy negyedelheted.
  • A halványító zeller szárát is vágd fel 2-3 cm-es darabokra és dobd a többi zöldséghez.
  • Az egészet párold kb. 10 percig, majd ha kezdenek puhulni a zöldségek add hozzá az összezúzott fokhagymát, az oregánót. Az egészet alaposan keverd össze és öntsd rá a fehérbort.
  • Hagyd 2-3 percig forrni majd add hozzá a sűrített paradicsomot. Keverd el és öntsd fel a darabolt paradicsommal és a vízzel. Sózd meg.
  • Ha van egy akár megkeményedett parmezánvéged dobd bele a levesbe.
  • A cukkinit mosd meg, karikázd fel és vágd ketté a cukkinikarikákat, majd add a leveshez.
  • A kelkáposztaleveleket is mosd meg alaposan, majd vágd fel apróra és add a leveshez.
  • Kb. 10 perc főzés után kóstold meg a zöldségeket, hogy megfőttek-e, ha szükséges még néhány percig főzd a gluténmentes minestrone levest, majd add hozzá a gluténmentes levestésztát és főzd puhára. Ha sűrűnek találod a levest, adj hozzá kevés vizet.
  • Tálaláskor reszelt parmezánt és bazsalikomot szórj rá.

Jó étvágyat!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük