Egyszerű almaleves tejszínnel liszt nélkül

Nem tudsz mit kezdeni a rengeteg almával? Nem fogy el nyersen? Ne hagyd kárba veszni ezt az értékes gyümölcsöt! Készíts egy finom gluténmentes levest belőle: egyszerű almaleves tejszínnel sűrítve liszt nélkül. Könnyen és egyszerűen elkészíthető, biztos, hogy mindenkinek ízleni fog. Főzd meg még ma!

Egyszerű almaleves tejszínnel liszt nélkül hozzávalói:

Almaleves elkészítése:

  • Az almát pucold meg, mosd meg és vágd fel 2 – 3 centis kockákra.
  • A felkockázott almát tedd egy nagy lábasba, önts rá 7,5 dl vizet (ez kb. ellepi), add hozzá az őrölt fahéjat, az őrölt szegfűszeget és a csipet sót, aztán kezd el főzni.
  • Kb. 15 perc alatt puhára fő az alma.
  • Az alma kb. 2/3-át vedd ki és turmixold össze, majd öntsd vissza a főzőedénybe.
  • Add hozzá a 2 dl tejszínt, keverd össze alaposan és főzd további 5 percig a gluténmentes almalevest.
  • Az 5 perc főzés után a leves kissé besűrűsödik, vedd le a tűzről.
  • Amikor langyosra hűlt a tejszínes almaleves, édesítsd ízlés szerint mézzel.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük