gluténmentes köret, gluténmentes receptek

Csőben sült burgonya (gluténmentes)

Csőben sült burgonya: remek köret nem csak húsételek mellé, egyszerűen elkészíthető, finom, laktató és természetesen gluténmentes. Próbáld ki!

Gluténmentes csőben sült burgonya hozzávalói:

Csőben sült burgonya elkészítése:

  • A burgonyákat hámozd meg, mosd meg alaposan, karikázd fel közepes vastagságú szeletekre és sós vízben főzd meg félpuhára.
  • Ha a krumplik félpuhára főttek, öntsd le róla a vizet és fektesd egy zsiradékkal kikent tepsibe a burgonyakarikákat sorban és egymást félig fedve.
  • A fokhagymagerezdeket pucold meg és zúzd össze.
  • A sajtot reszeld le.
  • Egy lábasban melegítsd meg a főzőtejszínt, keverd hozzá a zúzott fokhagymát, egy kevés sót és a kakukkfüvet.
  • Amikor forrni kezdene zárd el a tűzet és add hozzá a reszelt sajtot is. Az egészet keverd át jól, hogy egynemű legyen.
  • Öntsd a tejszínes-sajtos keveréket a burgonyára és 180 fokon kb. 30 perc alatt süsd meg.
  • A csőben sült burgonya kiváló köret sült és főtt húsételekhez.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük