Kolbászos lencseleves gluténmentesen

Lencsét nem csak újévkor lehet enni. Az év bármely időszakában változatos lencsés ételek készülhetnek, akár glutén nélkül is. Ha egy zamatos és laktató levesre vágysz próbáld ki ezt: kolbászos lencseleves gluténmentesen!

Kolbászos lencseleves gluténmentesen hozzávalói:

Gluténmentes kolbászos lencseleves elkészítése:

  • A lencsét mosd át alaposan, majd öntsd egy fazékba. Dobd hozzá az egész vöröshagymát.
  • Hámozd meg, karikázd / kockázd fel és tedd a fazékba a sárgarépát, a petrezselyemgyökeret és a zellergumót, majd önts rá kb. 2 liter vizet és kezd el főzni.
  • Add hozzá a babérlevelet, a fokhagymát, ízlés szerint sózd, borsozd.
  • Főzd addig, amíg a lencse és a zöldségek megpuhulnak. Ekkor vedd le a tűzről.
  • A babérlevelet vedd ki és dobd el.
  • A vöröshagymát és a leves kb. felét merd ki egy másik edénybe és turmixold le, majd öntsd vissza a leveshez, ez fogja sűríteni.
  • A kolbászt szeld vékony karikákra és egy serpenyőben kissé pirítsd meg őket.
  • A megpirított kolbászkarikákat dobd bele a levesbe, néhány szelet citrommal együtt és főzd néhány percig. Ha újra forrni kezd vedd le a tűzről. Tálalás előtt a kolbászos zsírral locsold meg a levest.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük