gluténmentes almás-mákos süti, gluténmentes sütemény

Gluténmentes, tejmentes és még cukormentes is: mákos-almás pite. Ráadásul gyorsan és egyszerűen elkészíthető, finom és mutatós.

Gluténmentes mákos almás pite hozzávalói:

Rizslisztes mákos almás pite elkészítése:

  • Válaszd ketté a tojásokat. A tojásfehérjéket verd kemény habbá, majd add hozzá az eritritet és robotgéppel verd tovább, majd add hozzá a tojások sárgáját és aztán a darált mákot is. Az egész masszát keverd homogénné.
  • Öntsd a tésztát zsírozott, rizslisztezett kerek (22-24 cm átmérőjű) tortaformába és 180 fokra előmelegített sütőben 8-10 perc alatt süsd meg.
  • A tészta fel fog fújódni, aztán a sütőből kivéve szépen lassan összeesik.
  • A csomag zselatint 1,5-2 dl vízben melegítsd össze, de nem forrald fel.
  • Az almát hámozd meg és reszeld le. Ízesítsd fahéjjal és eritrittel, majd add hozzá a felmelegített zselatint. Jól forgasd össze az egészet.
  • Ha kihűlt a tészta kanalazd rá az almás masszát.
  • Tedd az almás mákos pitét a hűtőbe minimum 2-3 órára, hogy tálalás előtt megdermedjen.

További gluténmentes mákos ételek receptjei:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük