almás gluténmentes kuglóf

Glutén- és tojásmentes almás kuglóf

Végy egy bögrét, néhány egyszerű alapanyagot, 2 db almát és készíts egy finom, egészséges bögrés süteményt! Mai tippünk: glutén- és tojásmentes almás kuglóf.

Glutén- és tojásmentes almás kuglóf hozzávalói:

Gluténmentes és tojásmentes almás kuglóf elkészítése:

  • Keverd össze a száraz hozzávalókat: a rizslisztet, a gluténmentes sütőport, a fahéjat és a kristálycukrot.
  • Öntsd rá a tejet az összekevert száraz alapanyagokra és keverd el alaposan.
  • Az almát hámozd meg és reszeld le (mindegy a reszelés lyukmérete), majd keverd bele a tésztába.
  • A kuglófformát kend ki zsiradékkal és szórd meg rizsliszttel. Öntsd a kuglóftésztát a formába és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 40 perc alatt süsd meg a rizslisztes almás kuglófot. Végezz tűpróbát mielőtt elzárod a gázt.
  • Ha kihűlt a kuglóf fordítsd ki egy tálra, tálalás előtt szitálhatsz rá porcukrot.

További gluténmentes kuglófok receptjei:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük