omlós zamatos sült csirkecomb

Imádod a csirkehúst, de már unod a szokásos sült csirkét, rántott csirkét stb.? Próbáld ki ezt a receptet: omlós zamatos csirkecombok.

Omlós zamatos csirlecombok hozzávalói:

Omlós zamatos csirkecombok elkészítése:

  • A csirkecombok mindkét oldalát egy serpenyőben kevés zsiradékon néhány perc alatt pirítsd meg, majd tedd félre őket.
  • A serpenyőben a maradék zsíron kezd el pirítani a felkockázott szalonnát, majd add hozzá a felaprított vöröshagymát és a zúzott fokhagymát.
  • Néhány perc múlva öntsd bele a fehérbort és további 2-3 perc múlva tedd vissza a csirkecombokat a mártásba.
  • Öntsd hozzá a citrom levét, a húsleves alaplevet, sózd és borsozd.
  • Párold a combokat a mártásban kb. 30 percig, amíg meg nem puhulnak.
  • Aztán ismét vedd ki a combokat egy tepsibe és a sütőben grillfokozaton pirítsd meg a tetejüket.
  • A mártásba tedd bele a zsályaleveleket, aztán néhány perc múlva vedd le a tűzről.
  • A tojássárgáját keverd el 1 evőkanál langyosra hűlt mártással, aztán még eggyel és még eggyel. Majd újra tedd a tűzre a mártást és keverd bele a tojásos elegyet. Melegítsd forrásig, aztán zárd el.
  • Tálaláskor kanalazz a mártásból a megpirult csirkecombok köré.

Jó étvágyat!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük