gluténmentes piskótatekercs mascapronekrémmel

Egy könnyű piskóta, egy kis lekvár és némi mascarponekrém: gluténmentes piskótatekercs mascarponekrémmel, mert megérdemled.

Gluténmentes piskótatekercs hozzávalói:

Gluténmentes piskótatekercs elkészítése mascarponekrémmel

  • Készítsd egy 7 tojásos gluténmentes piskótát. A tojásokat válaszd ketté. A fehérjékből verj kemény habot.
  • A tojássárgákat verd a kristálycukorral fehéredésig, majd add hozzá a 6 evőkanál Enjoy free lisztet és az 1 evőkanál kakaóport. Az egészet dolgozd jól össze.
  • A kakaós masszába keverj bele egy kis adag tojásfehérjehabot, majd a többit is forgasd bele óvatosan.
  • Egy nagy gáztepsibe fektess sütőpapírt, öntsd rá a piskótatészta masszáját, egyengesd el a felületét.
  • 180 fokra előmelegített sütőben kb. 5-8 perc alatt átsül a vékony piskóta, de minden sütő más és más, így végezz tűpróbát mielőtt kiveszed a sütőből a tésztát.
  • Ha a tészta kissé hűlt húzd le róla a sütőpapírt, majd egy tiszta konyharuha segítségével tekerd fel és hagyd, hogy így hűljön ki teljesen.
  • Készítsd el a mascarponekrémet. A habtejszínt verd kemény habbá.
  • Az étcsokit gőz felett olvaszd meg.
  • A mascarponét keverd el a cukorral, majd keverd bele a kissé meghűlt olvasztott étcsokit és végül forgasd bele a tejszínhabot.
  • Ha a tészta kihűlt tekerd ki, kend meg lekvárral és tekerd fel újra.
  • A mascarponés krémmel vond be a gluténmentes piskótatekercs külső felületét.
  • Tedd be 1-2 órára a hűtőbe tálalás előtt, hogy az ízek össze tudjanak érni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük