citromos mascarpone torta

Megosztó gyümölcs a citrom, de aki szereti, az biztosan örülni fog ennek a citrusos finomságnak: citromos mascarpone torta. Kezdő konyhaművészek is könnyűszerrel elkészíthetik.

Citromos torta hozzávalói 22 cm-es tortaformához:

Citromos mascarpone torta elkészítése:

  • A tojásokat válaszd szét és a fehérjékből verj kemény habot.
  • A tojások sárgáját verd fehéredésig a cukorral, majd add hozzá a rizslisztet is és újra keverd át alaposan.
  • A cukros-rizslisztes masszába óvatosan keverd bele a tojásfehérjehabot.
  • A tortaformát kend ki vékonyan zsiradékkal és szórd meg rizsliszttel.
  • Öntsd a tésztát a tepsibe és egyenletes vastagságúra simítsd el benne.
  • 180 fokra előmelegített sütőben süsd meg a piskótát. Mielőtt kiveszed végezz tűpróbát. Minden sütő más, de kb. 12-15 perc alatt átsül a tészta.
  • Hagyd a tepsiben kihűlni a piskótatésztát, így könnyebb lesz kiszedni belőle.
  • Ha kihűlt a piskóta vedd le róla a gyűrűt és vágd ketté.
  • Készítsd el a krémet. Ehhez először verd fel a habtejszínt.
  • Facsard ki a citromok levét.
  • A mascarponét is keverd át a robotgéppel, majd add hozzá a kristálycukrot és a citromlé felét. Keverd el alaposan.
  • Ezután forgasd bele a habtejszínt is a mascarponés masszába. Nem vagyunk egyformát, ha nem érzed elég citromosnak apránként adj hozzá még a citromok kifacsart levéből, de ne tört össze a krémet.
  • Ha elkészült a citromos mascarpone krém, kend meg vele az alsó tortalapot, majd tedd rá a felső piskótalapot és azt is kend meg vele. Tedd be a hűtőbe kb. fél órára, hogy tudjon kissé szilárdulni, majd az egész külső felületét kend meg a maradék citromos krémmel.
  • A legegyszerűbb díszítés, ha kandírozott citrushéjjal megszórod a torta tetejét.
  • Tálalásig tedd vissza a hűtőbe.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük