gluténmentes sárgarépás kuglóf

Csupa remek alapanyag, kb. 25 perc előkészület, 50 perc sütés és már kész is a finomság: gluténmentes sárgarépás kuglóf. Próbáld ki még ma!

Sárgarépás kuglóf hozzávalói:

Kuglóf elkészítése:

  • A sárgarépát mosd meg, pucold meg és reszeld le vagy aprítsd fel.
  • A egész tojásokat verd habosra.
  • A puha vajat keverd habosra a kristálycukorral, majd keverd bele a tojásokból verd „habot”.
  • Keverd össze a száraz hozzávalókat: az Enjoy free lisztkeveréket, a darált mandulát, a kukoricadarát, a fahéjat, a csipet sót és a gluténmentes sütőport.
  • A vajas masszába keverd bele a száraz alapanyagok keverékét, dolgozd össze jól, majd add hozzá a reszelt sárgarépát is.
  • Ha szilikon formával dolgozol, akkor tedd a sütőformát egy sütőlemezre és így öntsd bele a kuglóftésztát.
    Ha hagyományos fémből készült formád van, akkor vajazd ki és szórd meg gluténmentes liszttel és öntsd bele a tésztát.
  • 180 fokra előmelegített sütőben kb. 50 perc alatt átsül a gluténmentes sárgarépás kuglóf, de mielőtt kiveszed a sütőből végezz tűpróbát.
  • Tálaláskor szitálj porcukrot a tetejére.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük