duplán diós torta

Egyszerűen és gyorsan elkészíthető, kezdők is magabiztosan nekiláthatnak! Duplán diós gluténmentes torta, nem csak gluténérzékenyeknek!

Diós gluténmentes torta hozzávalói:

Diós torta elkészítése:

  • Készítsd el a diós piskótát! A tojásokat válaszd ketté, a fehérjékből verj kemény habot.
  • A sárgákba keverd bele a kristálycukrot és verd habverőben fehéredésig, majd add hozzá a rizslisztet, a darált diót és ismét alaposan keverd össze a masszát.
  • Ezután keverj bele egy adagot a fehérjehabból, ezzel lazítsd át a diós tésztát. Majd add hozzá megint a habból és forgasd bele és megint.
  • Zsiradékkal kikent, rizsliszttel megszórd tortaformába öntsd a masszát. Kissé rázogasd meg, hogy a tészta egyenletesen kiterüljön.
  • 180 fokra előmelegített sütőben süsd meg a gluténmentes diós piskótát.
  • Hagyd a formában kihűlni, majd vedd ki belőle.
  • A krémhez a habtejszínt verd fel.
  • A porcukrot szitáld bele a mascarponéba, majd keverd bele a darált diót is. Ezután forgasd bele a habtejszínt.
  • A kihűlt piskóta tetejére kend rá a diós krémet. Szórd meg tortadarával és fogyasztásig tedd a hűtőbe.
Duplán diós gluténmentes torta

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük