szilvakrémleves gluténmentes túrógombóccal

Szilvakrémleves gluténmentes túrógombóccal

Egy mézédes gyümölcsből csak finom leves készülhet! Próbáld ki most ezt: szilvakrémleves gluténmentes túrógombóccal.

Szilvakrémleves hozzávalói:

Gluténmentes túrógombóc hozzávalói::

Túrógombóc és szilvaleves elkészítése:

  • A túrógombóc alapanyagait keverd jól össze, majd tedd félre 1-2 órára. Ez idő alatt az útifűmaghéj és a rizsdara megszívja magát és könnyen kezelhető, jól formázható túrós masszád lesz.
  • Míg a túrós massza pihen készítsd el a szilvalevest.
  • Tedd fel a szilvát főni annyi vízben, amennyi éppen ellepi. Adj hozzá 1 csipet sót, a vaníliás cukrot és az őrölt fahéjat.
  • Ha a szilva szétfőtt, turmixold össze a szilvás levest, majd tedd vissza a tűzre és add hozzá a főzőtejszínt.
  • Az egészet főzd össze néhány perc alatt, majd le is veheted a tűzről.
  • Ha kissé meghűlt a szilvakrémleves kóstold meg és ha szükséges mézzel édesítsd.
  • Ha a túrós massza jól összeállt, formázz vizes kézzel nagyjából azonos méretű gombócokat. A méret ízlés kérdése, de mivel levesbe lesz legyenek a ping-pong labdánál kisebbek.
  • Forró lobogó vízbe tedd bele a túrógombócokat. Néhány perc alatt feljönnek a víz felszínére, innentől kezdve még kb. 2 percig főzd őket, majd vedd ki őket a főzővízből. Próbaképpen azért vágj ketté egy gombócot, hogy jól átfőtt-e, ha szükséges főzd tovább a túrógombócokat.
  • Tálaláskor tedd a gluténmentes túrógombócokat a szilvakrémlevesbe.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük