Kardamomos-narancsos karácsonyi habcsók

Ha karácsony, akkor a retro habcsók sem maradhat el. De mi lenne, ha most kicsit feldobnád? Kardamomos-narancsos karácsonyi habcsók.

Kardamomos-narancsos karácsonyi habcsók hozzávalói:

Karácsonyi habcsók elkészítése:

  • A szobahőmérsékletű tojásfehérjéket tedd a tálás mixer táljába és alacsony fokozaton kezd el habosítani őket.
  • Ahogy kezd fehéredni és habbá válni apránként adagold hozzá a kristálycukrot. Ne siesd el a cukor hozzáadását. Hagyd, hogy a hozzáadott cukornak legyen ideje feloldódni a tojáshabban.
  • Amikor az összes kristálycukrot hozzáadtad a tojáshabhoz kapcsold magasabb fokozatra a mixert és verd kemény habbá a cukros tojáshabot.
  • Mielőtt lekapcsolod a mixert szórd a kardamomot a habba, így a gép még egyenletesen el tudja keverni a fűszert a habcsókban.
  • Sütőpapírral bélelt tepsire vagy sütőlemezre adagold ki két kanál vagy habzsák segítségével a tojáshabot. Mivel ezek a habhalmok a sütés során nem fognak megnőni, ezért nem kell nagy helyet hagyni az egyes habcsókok között. A habcsókok tetejére szórj kandírozott narancshéjdarabokat.
  • 90-100 fokra előmelegített sütőben kell szárítani a habcsókokat. Kb. 1,5 óra alatt száradnak ki a megfelelő mértékben. Akkor jó a habcsók, ha a külseje kemény és simán elválik a sütőpapírtól.
  • Légmentesen tárolva (nedvességtől védve) több hétig is elállna, ha el nem fogyna…
  • Ha szeretnéd még kissé turbózni a csokis habcsókot, akkor durvára vágott madvakat is keverhetsz a nyers tojásshabba.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük