Gesztenyés mascarponés piskótatekercs

Egy viszonylag egyszerűen elkészíthető, de nagyon finom süteményre vágysz? ime egy szuper lehetőseég: gesztenyés mascarponés piskótatekercs, természetesen gluténmentesen.

Gesztenyés mascarponés piskótatekercs hozzávalói:

Gesztenyés mascarponés piskótatekercs elkészítése:

  • Készítsd egy 6 tojásos gluténmentes piskótát. A tojásokat válaszd ketté. A fehérjékből verj kemény habot.
  • A tojássárgákat verd a kritálycukorral fehéredésig, majd add hozzá a 5 evőkanál Enjoy free lisztet és az 1 evőkanál kakaóport. Az egészet dolgozd jól össze.
  • A kakaós masszába keverj bele egy kis adag tojásfehérjehabot, majd a többit is forgasd bele óvatosan.
  • Egy nagy gáztepsibe fektess sütőpapíprt, öntsd rá a pistótatészta masszáját, egyengesd el a felületét.
  • 180 fokra előmelegített sütőben kb. 5-8 perc alatt átsül a vékony piskóta, de minden sütő más és más, így végezz tűpróbát mielőtt kiveszed a sütőből a tésztát.
  • Ha a tészta kissé hűlt húzd le róla a sútőpapírt, majd egy tiszta konyharuha segítségével tekerd fel és hagyd, hogy így hűljön ki teljesen.
  • Készítsd el a mascarponekrémet. A habtejszínt verd kemény habbá.
  • A mascarponét keverd el a cukorral, majd dolgozd bele a natúr gesztenyemasszát és végül forgasd bele a tejszínhabot. Kóstold meg, ha nem elég édes tegyél még bele cukrot.
  • Ha a tészta kihűlt tekerd ki, kend meg gesztenyés krémmek és tekerd fel újra.
  • A mascarponés krémmel vond be a gluténmentes piskótatekercs külső felületét is.
  • Tedd be 1-2 órára a hűtőbe tálalás előtt, hogy az ízek össze tudjanak érni.

Szénhidrátcsökkentett változatban

Valjuk be őszintén a sütemények nagy része szénhidrátbomba. Sajnos nincs ezen mit szépíteni… Azonban néhány apró cserélvel spórolhatsz egy kis kalóriát és szénhidrátot ezen a sütin is. Tudod sok kicsi sokra megy.

  • A piskóta elkészítéséhez használj cukor helyett nyírfacukrot és az Enjoy free lisztkeverék helyett mandulalisztet.
  • A gesztenyés mascarponés krémnél használj cukor helyett eritritet vagy nyírfacukrot.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük