céklás vörösboros szarvasragu

Céklás vörösboros szarvasragu

Dobd fel a menüt valami fenséges étellel! Ha szereted a vadhúst készítsd el ezt: céklás vörösboros szarvasragu. Finom és egészséges! Kuktában is elkészíthető.

Céklás vörösboros szarvasragu hozzávalói:

Szarvasragu elkészítése:

  • A szarvas apró húst szórd meg sóval és őrölt borssal, majd tedd félre kb. 30 percre.
  • A vöröshagymát pucold meg és kockázd fel, a céklát hámozd meg és kockázd fel 2-3 cm-es darabokra, a fokhagymát pucold meg és karikázd fel.
  • Forrósítsd zsiradékot és a húsdarabokat pirítsd meg. Törekedj arra, hogy kisebb-nagyobb húsdarabok „minden oldala” meg tudjon kissé pirulni, kissé kérgesedni.
  • Add az előzőleg előkészített vöröshagymát, céklát és fokhagymát a húshoz.
  • Szórd bele a kakukkfüvet, egy kis sót és egy kis őrölt borsot.
  • Öntsd rá az 1 dl vizet, a 2,5 dl vörösbort és add hozzá a 2 evőkanál áfonyalekvárt.
  • Fedő alatt alacsony hőn kb. 90 percig főzd, kuktában kb. 60 perc is elég.
  • Ha már a húsdarabok átfőttek, megpuhultak vedd le a fedőt ás párold el a felesleges vizet a szarvasraguból.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük