Nem akarsz sokat pepecselni az ebéddel, vacsorával, de szívesen tennél az asztalra valami finom és kiadós ételt? Íme egy remek megoldás: sütőzacskóban egészben sült csirke. Gyorsan előkészíthető és csak meg kell sütni.
Sütőzacskóban egészben sült csirke hozzávalói:
- 1 egész csirke
- 1 dl hidegen sajtolt napraforgóolaj
- 1 evőkanál só
- 1 kávéskanál őrölt fekete bors
- 1 kávéskanál őrölt kömény
- 1 kávéskanál csemege pirospaprika
- 1 teáskanál szárított morzsolt kakukkfű
- 1 teáskanál szárított morzsolt rozmaring
- 3 nagyobb gerezd fokhagyma zúzva
- 1 db citrom leve
- 1 evőkanál méz
Egészben sült csirke elkészítése:
- A csirkét külső és belső felületét dörzsöld be sóval.
- A napraforgóolajhoz add hozzá a fűszereket: az őrölt fekete borsot, az őrölt köményt, a csemege pirospaprikát, a szárított, morzsolt kakukkfüvet és rozmaringot, a zúzott fokhagymát, a citrom levét és a mézet. A pácot öntsd rá a csirkére és dörzsöld rá a felületére. Alul – felül, mindenhol.
- Tedd a csirkét egy nagy sütőzacskóba, a lecsepegő pácot is csurgasd bele.
- 180 fokra előmelegített sütőben süsd 30 percig, majd vedd vissza a hőt 160 fokra és süsd további 40 percig. Ezután vágd ki a sütőzacskó tetejét és süsd aranybarnára a csirkét.