patisszonkrémleves sült baconnel

Patisszonkrémleves sült baconnel

Ha nyár, akkor sok-sok friss zöldség a kertben, a piacon és a boltok pultjain. Ha valamit egyszerű levesre vágsz, végy egy patisszont és készíts egy finom levest: patisszonkrémleves sült baconnel.

Patisszonkrémleves hozzávalói:

Patisszonkrémleves elkészítése:

  • A vöröshagymát pucold meg, aprítsd fel és néhány evőkanál olívaolajon kezd el pirítani.
  • A patisszon vágd ketté, szeleteld fel, hámozd meg a szeleteket, távolítsd el a középső, puha magos részeket, majd vágd nagyobb darabokra a patisszonszeleteket.
  • A patisszondarabokat is dobd a lábosba és néhány percen át dinszteld együtt a vöröshagymával.
  • Ezután öntsd rá a zöldségalaplevet és add hozzá az ízesítőket: a sót és a kakukkfüvet.
  • Az egészet főzd addig, míg a zöldségdarabok kissé meg nem puhulnak, ekkor turmixold pépessé a lábos tartalmát.
  • Tedd vissza még a tűzhelyre egy összeforralás erejéig, aztán le is veheted a tűzről.
  • Ha a leves már nem forró keverjbele 1 teáskanál mézet.
  • Tálalás előtt serpenyőben süss meg néhány szelet bacon szalonnát ropogósra és ezzel együtt tálald a patisszonkrémlevest.

További gluténmentes receptek patisszon / cukkini / tök felhasználásával:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük