gluténmentes sült almás palacsintatorta

Sok-sok almád van, de unod már a szokásos almás süteményeket? Íme egy fincsi almás recept: gluténmentes sült almás palacsintatorta.

Almás palacsintatorta hozzávalói:

Gluténmentes sült almás palacsintatorta elkészítése:

  • A torta összeállításához szerencsés ha azonos átmérőjű a palacsintasütőd és a tortaformád / sütőtálad, amiben a palacsintatortát megsütöd. A fenti mennyiségekből a 22 cm-es palacsintasütőben 7 db palacsinta készült, így a torta 7 rétegből állt össze.
  • Először készítsd el az almás tölteléket. Negyedeld és pucold meg az almákat, távolítsd el a magházakat, aztán reszeld le.
  • Tedd fel 1 dl vízzel párolódni, majd add hozzá a 2 csomag vaníliás cukrot, az őrölt fahéjat és ha az alma íze, illetve az ízlésed megkívánja akkor valamennyi kristálycukrot. Ha összeesett, megpárolódott az alma vedd le a tűzről.
  • Készítsd el a palacsintatorta alapját. Keverd össze a rizslisztet az Enjoy free lisztkeverékkel és a csipet sóval. Majd add hozzá az 5 db tojás sárgáját és 3 db tojás fehérjét. A maradék 2 tojásfehérjét tedd félre a tetejére kerülő tojáshabhoz. Keverd össze, majd apránként add hozzá a 4 dl tejet, de mindig keverd össze, hogy ne legyen csomós a palacsintatészta.
  • A palacsintatésztából süss a szokásosnál jóval vastagabb palacsintákat. Ahogy sülnek a palacsinták úgy rétegezheted is a tortát. A kerek sütőformába fektess alulra egy palacsintát, majd kanalazz a dinsztelt reszelt almából a tetejére, egyengesd el, majd jöhet a következő réteg, míg el nem fogy a palacsinta és a reszelt alma.
  • 180 fokra előmelegített sütőben süsd 10 percig a tortát.
  • Míg a torta sül, készítsd el a tojáshabot a tetejére. Kezd el alacsony sebességgel verni a 2 db tojásfehérjét, majd egyre fokozd. Ha már kezd fehéredni, keményedni add hozzá a 4 dkg porcukrot és verd kemény habbá az egészet.
  • A 10 perc sütési idő eltelte után vedd ki a tortát a sütőből és kend el a tetején nagyjából egyenletesen a tojáshabot és süsd további kb. 3-4 percig, de légy óvatos, mert hamar átsül a tojáshab és könnyen megég.
  • Ha az elkészült torta langyosra hűl, akár tálalható is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük