gluténmentes almás pite

Gluténmentes almás pite receptet keresel? Mutatunk egy rizsliszttel és Enjoy free univerzális lisztkeverékkel készíthető receptet.

Gluténmentes almás pite rizsliszttel és enjoy free lisztkeverékkel:

Az alábbi mennyiségekből egy kb. 20 x 40 cm nagyságú tepsit tudunk megtölteni.

Gluténmentes almás pite recept:

  • Egy nagyobb dagasztóedényben / tálban keverd össze a rizslisztet, az Enjoy free gluténmentes lisztkeveréket, a porcukrot, a sót, a vaníliás cukrot.
  • Tedd hozzá a 2 db tojássárgáját, a tejfölt, a zsiradékot és az egészet dolgozd össze hideg kézzel.
  • Ha a tészta összeállt tedd a hűtőbe pihenni minimum 30 percre.
  • Míg az pite tészta pihen készítsd el az almás tölteléket. Hámozd meg az almát és reszelt le nagy lyukú reszelőn.
  • Tedd a reszelt almát egy nagy lábasba, add hozzá a kristálycukrot és a fahéjat és dinsztelt össze az egészet kb. 20 perc alatt.
  • Ha a tészta pihent és meghűlt, gluténmentes liszttel meghintett deszkán nyújtsd ki kb. 1 cm vastagra és sodrófa segítségével fektesd bele a tepsibe. A tészta egyik oldaláról indulva tekerd fel a tésztát a sodrófára és a tepsi széléről indulva tekerd le a tésztát a tepsibe fektetve. A tepsi szélén legyen a tésztából egy kis perem, de a nagy kilógó részeket vágd le, ebből lesz az almás pite tetején a rács.
  • A diót késsel vagdosd össze és hintsd meg vele a pite tészta tetejét, majd kanalazd rá az almatölteléket.
  • A levágott, maradék pitetésztából készíts rácsot a pite almás tetejére.
  • 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30-35 perc alatt süsd meg a gluténmentes almás pitét.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük