krémes szilvatorta

Gluténmentes krémes szilvatorta

Némi tésztaa, egy kis gyümölcs, mascarpone krémsajt és habtejszín és már kész is a gluténmentes krémes szilvatorta. Imádni fogjátok!

Gluténmentes krémes szilvatorta hozzávalói:

Tészta hozzávalói:

Krém/töltelék hozzávalói:

Gluténmentes krémes szilvatorta elkészítése:

Tészta elkészítése:

  • A tojásokat válaszd ketté, a tojásfehérjéket verd kemény habbá.
  • Verd habosra a tojások sárgáit, 4 evőkanál langyos vízzel, a kristálycukorral és a vaníliás cukorral.
  • A rizslisztbe szitáld bele a sütőport és a csipet sót, majd keverd össze.
  • A rizslisztes keveréket szitáld bele a tojásos-cukros masszába, aztán keverd össze alaposan.
  • A tojásfehérjékből vert kemény habot apránként forgasd bele a tészta masszájába.
  • A kapcsos tortaformába fektess sütőpapírt, öntsd bele a tésztát, majd 180 fokra előmelegített sütőben süsd meg kb. 25 perc alatt a torta gluténmentes tésztáját.

Szilvatorta töltelékének elkészítése:

  • Ha a tészta kihűlt vedd ki a tortaformából és vágd ketté. Az alsó szinetet tedd vissza a kapcsos tortaformába.
  • A szilvákat mosd meg, magozd ki , majd minden darabot negyedelj el.
  • A feldarabolt szilvákat 6 dkg kristálycukorral főzz össze kb. 10 perc alatt.
  • A zselatinlapokat a csomagoláson található utasíts szerint áztasd be, majd nyomkodd ki és add hozzá a szilvaszószhoz. Keverd össze alaposan, majd a kanalazd a tortaformába visszatett tortatésztára. Tedd be a hűtőbe kb. 2 órára, hogy a szilvaszósz megdermedjen.
  • Ha a szilvaszósz megszilárdult a tészta tetején készítsd el a mascarponés krémet.
  • A 4 dl habtejszínt verd fel.
  • A mascarponét keverd alaposan össze a 4 dkg porcukorral, majd a felvert habtejszín kb. 4/5-ét is forgasd bele óvatosan. A maradék habtejszínt tedd félre a díszítéshez.
  • A mascarponés-tejszínes krém kb. 2/3-át kanalazd rá a megdermedt szilvaszószra, majd tett rá a 2. réteg tésztát és tedd vissza a hűtőbe kb. 1 órára, hogy meg tudjon szilárdulni a hidegben a torta.
  • Ha a torta „összeérett” vedd le a tortaforma oldalát és a maradék mascarponekrémmel vond be a tortát. A tetején és az oldalán is vond be a tortát a krémmel egyenletesen.
  • A korábban félretett felvert tejszínhabot töltsd csillagcsöves habzsákba és díszítsd vele a tortát kedved szerint.
  • Használhatsz a torta dekorálásához egész friss szilvát, dekorcukrot, kakaóport (lásd a képen).

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük