glutenmentes-sajtos-rud-Schar-mix-C-patisserie-liszttel

Gluténmentes sajtos rúd Schär Mix C liszttel

Ennél valami gluténmentes sós ropogtatni valót, ami egyszerűen és gyorsan elkészíthető? Gluténmentes sajtos rúd Schär Mix C liszttel.

Gluténmentes sajtos rúd hozzávalói:

Gluténmentes sajtos rúd elkészítése Schär Mix C liszttel:

  • A Schär gluténmentes lisztkeveréket morzsold össze a szoba-hőmérsékletű vajjal.
  • Dolgozd bele a reszelt sajtot, a sót és 1 db egész tojást.
  • Apránként add hozzá a tejfölt. Dolgozd jól össze a tésztát. Rugalmas, jól nyújtható, könnyen kezelhető tésztát kell kapj.
  • Gluténmentes liszttel megszórt felületen nyújtsd ki a sajtos tésztát kb. 1 cm vastagságúra. Törekedj arra, hogy négyzetes alakú legyen a kinyújtott tészta, így újabb összegyúrás és nyújtás nélkül ki tudod „szaggatni” a sajtos rudakat. Ehhez először mindig a 4 sarok felé célszerű nyújtani a tésztát, majd jobbra balra és fel és le.
  • A 2. tojást kissé verd fel és a tészta felületét kend meg vele. Szórd meg kevés pirospaprikával és reszelt sajttal.
  • Derelyevágó, pizzaszeletelő vagy kés segítségével vágj nagyjából azonos méretű csíkokat a sajtos tésztából, majd darabold fel őket.
  • 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt megsülnek a sajtos rudak. Hagyd, hogy a tepsin kihűljenek, csak utána tedd át tálra.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük