Egy klasszikus karácsonyi sütemény, mely néhány alapanyagot igényel csak, egyszerűen elkészíthető, sokáig eláll és finom: gluténmentes szilvalekváros hókifli.
Hókifli hozzávalói 48 darabhoz:
- 25 dkg rizsliszt
- 25 dkg Enjoy free univerzális lisztkeverék
- 35 dkg szoba hőmérsékletű vaj (vagy margarin)
- 1 evőkanál étkezési ecet
- néhány evőkanál tejföl
- csipet só
- szilvalekvár
- porcukor a meghempergetéshez
Gluténmentes szilvalekváros hókifli elkészítése:
- A liszteket és a csipet sót keverd össze.
- A vajat vágd kis darabokra, add hozzá a lisztes keverékhez és morzsold el benne.
- Add hozzá az ecetet is annyi tejfölt, hogy jól gyúrható, könnyen formázható tésztát kapj.
- A tésztát oszd 6 részre.
- Vegyél Magad elé egy darab tésztát és lisztezett felületen nyújtsd ki vékony, nagyjából kör alakúra.
- A kör alakúra nyújtott tésztát vágd nyolc részre, majd tegyél mindegyik háromszög szélesebb felébe 1-1 evőkanál szilvalekvárt, majd tekerd fel a kifliket. Az elkészült kiflik végeit egy kissé hajtsd befele, hogy valóban kifli formákat kapj.
- Tedd a kifliket sütőpapírral bélelt tepsibe és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20-25 perc alatt süsd meg őket.
- Ne várd meg míg kihűlnek az elkészült kiflik, még melegen, de ne forrón forgasd meg őket porcukorban.