Akár a vegán, akár a gluténmentes táplálkozás híve vagy próbáld ki ezt a kekszet! Finom, omlós és megfelelően tárolva akár hetekig is eláll: vegán gluténmentes keksz kókuszliszttel.
Vegán gluténmentes keksz kókuszliszttel hozzávalói:
- 15 dkg rizsliszt
- 5 dkg kókuszliszt
- 15 dkg margarin
- 5 g gluténmentes sütőpor
- 5 dkg süthető étcsokoládé csepp
- 5 dkg kristálycukor
- 1 evőkanál citromlé
Vegán gluténmentes keksz elkészítése:
- Szitáld egy nagyobb edénybe a rizslisztet, a kókuszlisztet, a gluténmentes sütőport.
- Add hozzá a kristálycukrot, a süthető csokicseppet, az olvasztott margarint és a citromlevet.
- Az alapanyagokat dolgozd össze formázható tésztává.
- A sütőt melegítsd elő 180 fokra, a tepsire fektess sütőpapírt.
- Formázz a kókuszlisztes tésztából kb. ping – pong labda nagyságú golyókat, majd lapítsd ki őket és tedd a sütőpapírra.
- Tedd a sütőbe és süsd a kekszeket addig, míg aranybarnára nem sülnek.
- A fenti adagból kb. 16 db keksz lesz.
- Az elkészült gluténmentes omlós keksz jól záródó dobozban, üvegben sokáig eláll.