Ez a recept alkalmas hagyományos öntöttvas tallérsütőhöz, modern ostyasütőhöz és gofrisütőhöz egyaránt. Gluténmentes sajtos tallér rizsliszttel.
Gluténmentes sajtos tallér hozzávalói:
- 500 g rizsliszt
- 160 g margarin
- 35 ml tej
- 100 g tejföl
- 1 csomag gluténmentes sütőpor
- 2 db kisebb egész tojás
- 130 dkg reszelt sajt
- egész kömény ízlés szerint
- só ízlés szerint
Gluténmentes sajtos tallér rizsliszttel elkészítése:
- A rizslisztbe szitáld bele a gluténmentes sütőport, add hozzá a sót, a köményt és keverd össze.
- Majd add a rizslisztes keverékhez az össze többi hozzávalót – puha margarin, tej, tejföl, tojások, reszelt sajt – és az egészet gyúrd jól össze.
- Tépj a rizslisztes tésztából kis darabokat és kézzel formázz kis gombócokat.
- A hagyományos tallérsütőt forrósítsd át a gáz felett, tegyél bele két kis tésztagolyót a sütőfelület átellenes sarkaiba, csukd össze az alsó és felső részét, folyamatosan összefogva, szorítva süsd mindkét oldalát kb. 20-25 másodpercig, majd villa / kés / fakanál segítéségével vedd ki a kellően megsült sajtos tallérokat a sütőből.
- Ha nem rögtön fogyasztásra készül a sajtos tallér, zacskóban kb. 2 hétig eláll.