Nem tudod, hogy mit kezdj a sok cukkinivel, amit a kertben terem? Ne hagyd kárba veszni! Készíts belőle akár délutáni egészséges nasit, ami megállja a helyét tízóraira és uzsonnára is: gluténmentes cukkinis-sajtos muffin. Próbáld ki!
Gluténmentes cukkinis-sajtos muffin hozzávalói:
- 25 dkg rizsliszt
- 30 dkg reszelt cukkini (patisszon és tök is megfelel)
- 15 dkg reszelt sajt
- 1 csomag (12 g) gluténmentes sütőpor
- 1 evőkanál kristálycukor
- 1 db tojás
- 5 dkg vaj
- 250 ml tej
- 1 teáskanál só
- fél kávéskanál őrölt fehér bors
Cukkinis-sajtos muffin elkészítése:
- Keverd össze alaposan a száraz alapanyagokat: a rizslisztet, a sót, a kristálycukrot és szitáld bele a gluténmentes sütőport.
- Ezután keverd bele a reszelt cukkinit.
- Olvaszd meg az 5 dkg vajat, de ne legyen forró! A langyos vajba keverd bele az 1 db egész tojást és a 2,5 dl tejet.
- Keverd össze a rizslisztes-cukkinis keveréket a tejes eleggyel, majd add hozzá a reszelt sajtot is és dolgozd jól bele.
- Kanalazd a gluténmentes muffin tésztáját a muffin sütő mélyedéseibe.
- 180 fokra előmelegített sütőben süsd aranybarnára a cukkinis-sajtos muffinokat. Ehhez kb. 18-20 perc kell. Mielőtt kiveszed a sütőből végezz tűpróbát, hogy kellően átsültek-e a muffinok.
- Hagyd a muffinokat a sütőformában kihűlni, mert ha teljesen kihűltek egyszerűen ki tudod őket venni a mélyedésekből.