Site icon Gluténmentes Étrend

Csokis puffasztott quinoa

csokis puffasztott quinoa

Receptet keresel, amihez puffasztott quinoa kell, mert van egy zacskóval, de fogalmad sincs, hogy mire használd? A puffasztott quinoa felhasználásának egy remek módja a csokis puffasztott quinoa és íme a recept.

Csokis puffasztott quinoa hozzávalói:

Csokis puffasztott quinoa elkészítése:

Miért érdemes ehhez a recepthez mézet használni?

A méz az egyik legtermészetesebb édesítőszer és szerencsére nagyon sok jótékony hatással rendelkezik. Magyarországon 20-30 fajtamézet termelnek a magyar méhészek, ahány fata méz, annyi íz, a változatos gyógyhatásokról már nem is beszélve! Érdemes többféle mézet váltogatni a konyhában. A mézet nem csak teába használd a téli időszakban vagy a gyerekek reggeli kenyerére, hanem próbáld ki vele a kávét, a müzlit, a gyümölcsleveseket, a különböző mártásokat.

Puffasztott csokis quinoa mézzel

Ehhez a recepthez azért érdemes mézet hasznélnod kristálycukor helyett, mert nincs komoly mértékű hőkezelés az elkészítés során. A kókuszolajat ugyan megolvasztod, de mire a méz a kakaós elegybe kerül, az már nem forró és a belekerülő méz enzimjei nem károsodnak, így a méz nem csak édesíti ezt a nassolnivalót, hanem egészségesebbé is teszi.
A méz hasznos enzimjei hő hatására – 40-42 fok körül – bomlani kezdenek, így a méz már csak édesítőszet lesz, mert jótékony hatásai szépen lassan elvesznek. Bár még így is sokkal jobb, mint a cukor, mert káros hatásai nincsenek.

Exit mobile version