Site icon Gluténmentes Étrend

Parmezánnal sült fokhagymás édesburgonya

édesburgonya receptek parmezánnal sült fokhagymás édesburgonya

Kipróbálnád az édesburgonyát valamilyen új formájában? Íme gy remek köret receptje: parmezánnal sült fokhagymás édesburgonya.

Parmezánnal sült fokhagymás édesburgonya hozzávalói 2 főre:

Parmezánnal sült fokhagymás édesburgonya elkészítése:

Tudtad-e az édesburgonyáról?

Az édesburgonya, vagy más néven batáta a fejlődő országokban igen gyakori táplálék, magas a C-, B2-, B6-, valamint E-vitamin tartalma, gazdag olyan ásványi anyagokban mint kálium, a réz és a mangán, alacsony a zsír- és koleszterintartalma és neve ellenére cukorbetegek is fogyaszthatják.
A gyökérgumó húsának színe fajtától függően lehet fehér, narancssárga, sárga, lila, rózsaszín vagy vörös is.
Készítenek belőle lisztet, keményítőt és szeszes italt is. Felhasználható köretnek, süthető, főzhető, grillezhető, de akár édes süteményt is lehet készíteni belőle.
Forrás: wikipedia.org

Exit mobile version