Site icon Gluténmentes Étrend

Csőben sült bimbós kel csirkehússal

csőben sült bimbós kel csirkehússal

Van egy kis maradék csirkehúsod, ami nem is sok, nem is kevés, de valamihez el kellene használnod? Készíts vele egy finom és laktató étel, amihez köret sem feltétlen kell: csőben sült bimbós kel csirkehússal.

Csőben sült bimbós kel hozzávalói:

Csőben sült bimbós kel elkészítése csirkehússal:

Miért fogyassz bimbós kelt?

Azon túl, hogy a kelbimbó finom és számos tápláló étel készülhet belőle élettani hatásai is kiválóak.
A bimbós kel tartalmaz A-, B1-, B2- és C-vitamint, karotint és ásványi sókat (Ca, P, Fe).
Bimbói sokféleképp elkészíthetők. C-vitamin tartalmát mélyhűtve és főzve is jórészt (50 mg/100 g) megőrzi.

A kelbimbó átlagos tápanyagtartalma

100 g fagyasztott kelbimbóban

Exit mobile version