Site icon Gluténmentes Étrend

Levesek sűrítése – Leszórás, habarás, legírozás

levesek, ételek sűrítése hanarás, leszórás, legírozzás

A levesek sűrítése nem csak a rántással oldható meg. Ismerd meg most ezeket! Levesek sűrítése: leszórás, habarás, legírozás módszereivel.

Habarás

Mi a habarás?

A habarás egy étel sűrítési eljárás, mellyel leveseket, mártásokat, főzelékeket, gyümölcsleveseket sűrítünk.
Habarás készíthető bármilyen liszttel – búzaliszt, rizsliszt, gluténmentes lisztkeverék, burgonyapehely stb.

Hogyan készül a habarás?

Leszórás – leszórásos ételsűrítés

Egyes ételeket, például a zsenge cukorborsót, sárgarépát, gombát, esetleg pörköltféléket leszórással (staubolással) sűríthetjük. Ilyenkor a zöldséget nem főzzük, hanem zsiradékon puhára pároljuk. A majdnem teljesen puha főzelék alapanyagot zsírjára lesütjük, liszttel megszórjuk és elkeverjük. Mindezt kissé áthevítjük, aztán felöntjük folyadékkal, majd simára keverjük és forraljuk.
A lisztet óvatosan kell adagolni, nehogy túlzásba vigyük, mert akkor az étel túl pépes lesz.

Legírozás – a tojásos habarás

Ha hasznosnak találtad ezt a cikket – levesek sűrítése leszórás, habarás, legírozás, bizonyára érdekel ez is: levesek sűrítése rántással.

Exit mobile version